2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 11:09
No menu items!

Percheziții în Constanța, în dosarul “Mazăre”

spot_img

diicot

Procurori și polițiști DNA fac, marţi, trei percheziţii în municipiul Constanţa, în dosarul în care primarul Radu Mazăre este acuzat că ar fi primit mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale.

Ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiul Constanţa, niciuna dintre locaţii nefiind sediul vreunei instituţii publice.

Direcția Națională Anticorupție

comunicat de presă

Percheziţiile au fost efectuate în dosarul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie, se mai arată în comunicatul de presă al DNA.

Primarul Radu Mazăre şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost reţinuţi pe 8 aprilie, după audieri la DNA. Aceştia au fost eliberaţi din arestul Poliţiei Capitalei pe 9 aprilie, după ce Curtea Supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la un alt complet al Curții Supreme, care, pe 18 aprilie, a decis definitiv ca Radu Mazăre să fie cercetat în continuare în libertate.

R.D.