10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 14:55
No menu items!

Percheziții în Capitală: Trei persoane, reținute pentru infracțiuni informatice

spot_img

diicot

Procurorii DIICOT efectueaza vineri opt percheziții domiciliare în Capitală, în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii infracțiunilor informatice, trei persoane fiind reținute și prezentate la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre inculpați era angajat al unei societăți comerciale și a instalat pe sistemul informatic al companiei un program ce facilitează realizarea de conexiuni VPN, prin care se poate controla un sistem informatic de la distanță.

Urmare acestui fapt, a fost accesat fără drept sistemul informatic al societății, iar ulterior din programul de gestiune al vânzărilor au fost șterse înregistrările conținând încasările efectuate cu numerar de la diferiți clienți.

Astfel, când un produs era achiziționat cu numerar de către un client, banii erau încasați de către doi dintre inculpați, care transmiteau celui de al treilea codurile notelor de plată, pe care acesta din urmă le ștergea din evidențele societății prin intermediul conexiunii la distanță.

Sumele astfel încasate erau împărțite între cei trei inculpați.

De asemenea, din anchetă au rezultat indicii că membrii grupării vizau extinderea activității infracționale și la alte societăți comerciale din București.

Prejudiciul în acest caz este de aproximativ 77.000 lei.

A.V.