1.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 23:01
No menu items!

Percheziții în Buzău pentru ilegalități în domeniul silvic, evaziune fiscală și braconaj cinegetic

spot_img

Prejudiciul estimat până în prezent este de trei milioane de lei

perchezitii

Peste 60 de polițiști au descins, joi dimineață, la 22 de adrese de pe raza județului Buzău pentru probarea activității infracționale a unor persoane juridice și fizice bănuite de ilegalități în domeniul silvic, evaziune fiscală și braconaj cinegetic. Verificările au avut loc pe raza comunelor Lopătari, Vintilă Vodă și Mânzălești.

Peste 60 de polițiști de investigare a fraudelor, ordine publică, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, împreună cu specialiști silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Focșani, desfășoară 22 de percheziții pe raza județului Buzău. Activitățile se desfășoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor și a Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău

Comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române

Potrivit sursei citate, echipele de control acționează simultan la sediile a 9 societăți comerciale, puncte de lucru, depozite și gatere ce au ca principal obiect de activitate exploatarea, prelucrarea, transportul și comercializarea lemnului.

În același timp, sunt efectuate percheziții la domiciliile a 13 persoane fizice de pe raza județului Buzău, dintre care 10 sunt bănuite de săvârșirea unor infracțiuni silvice și trei sunt bănuite de braconaj cinegetic.

Prejudiciul estimat până în prezent este de trei milioane de lei, reprezentând TVA și impozitul pe profit neachitat bugetului de stat.

C.A.