7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 5:54
No menu items!

PERCHEZIȚII în șase județe. Mai multe persoane sunt suspectate că ar fi vândut obiecte de patrimoniu

spot_img

Acţiunea vizează 11 persoane suspectate că ar fi comercializat prin internet piese arheologice clasate în patrimoniul cultural

mascati_SZ

Un număr de 15 percheziţii au loc, luni dimineaţă, în şase judeţe, la persoane suspectate că se ocupau cu vânzarea unor obiecte de patrimoniu şi piese arheologice. 11 mandate de aducere au fost emise de procurori în acest caz.

Reprezentanții Poliţiei Române au precizat, luni, într-un comunicat de presă, că opt dintre percheziţii se desfăşoară în judeţul Timiş, două în Caraş-Severin, două în Prahova şi câte una în Argeş, Constanţa şi Vrancea. Acţiunea vizează 11 persoane, cu vârste între 30 şi 60 de ani, suspectate că în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014 ar fi deţinut şi comercializat prin Internet piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor detecţii în situri arheologice din Timiş şi Caraş-Severin.

De altfel,  11 mandate de aducere au fost emise în acest caz, suspecţii urmând să fie audiaţi de procurorii Parchetului Curţii de Apel Timişoara, fiind cercetaţi pentru furt calificat, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Peste 100 de poliţişti participă la percheziții.