22 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 21:22
No menu items!

Percheziții în șase județe la suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani

spot_img

Acțiunile sunt efectuate de 165 de poliţişti de la IPJ Argeş, inspectoratele de poliţie judeţene Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea, Dâmboviţa, BCCO Piteşti, precum şi 50 de jandarmi

perchezitii

Polițiștii efectuează, miercuri dimineață, 47 de percheziții domicilare și la sediile unor societăți comerciale pe raza a șase județe, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Argeș, au fost demarate 47 de percheziții în județele Argeș, Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea și Dâmbovița, la 19 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Este vorba despre 47 de percheziții pe raza a șase județe, Argeș, Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea și Dâmbovița. Împreună cu colegii din cele 6 județe și cu colegi ai BCCO Pitești, în această dimineață, începând cu orele 6.oo, s-a intrat în 47 de locații, 22 la sediile unor societăți comerciale și 25 la locuințele unor persoane. Vorbim de 19 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Adriana Bălănescu
purtător de cuvânt IPJ Argeș

Anchetatorii vizează 19 persoane care, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, ar fi achiziţionat, comercializat şi procesat produse de morărit, panificaţie şi patiserie, fără a înregistra în evidenţele contabile toate aceste operaţiuni, cât şi veniturile realizate, prejudiciul cauzat fiind estimat la aproximativ 2.500.000 de lei.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Argeș, până la acest moment nu s-au făcut rețineri.


D.M.