9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 18:34
No menu items!

Percheziții în şase judeţe şi în Capitală la contrabandişti de ţigări

spot_img

diicot

Nu mai puțin de 43 de percheziţii au loc, marţi dimineaţă, în judeţele Suceava, Satu Mare, Harghita, Mureş, Sibiu, Bistriţa-Năsăud şi în Bucureşti pentru destructurarea a două grupări de contrabandişti care au traficat ţigări în valoare de peste cinci milioane de lei.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, poliţiştii suceveni, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, desfăşoară 43 de percheziţii domiciliare în Capitală şi în judeţele Suceava, Satu Mare, Harghita, Mureş, Sibiu şi Bistriţa-Năsăud. Cele mai multe percheziții (33) au loc în Suceava.

În acest caz sunt vizate două grupări de crimă organizată transfrontalieră specializate în trafic cu ţigări de contrabandă extracomunitară, care au traficat 509.200 de pachete de ţigări având o valoare de piaţă estimată la suma de 5.092.000 de lei.

Surse din rândul anchetatorilor citate de Mediafax au precizat că una dintre grupări ar fi fost sprijinită de un poliţist de frontieră din judeţul Suceava, şef de tură, la locuinţa acestuia având loc percheziţii.

Aproximativ 20 de persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DIICOT Suceava.

R.D.