8.2 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 14:37
No menu items!

Percheziții DNA la Consiliul Județean Prahova

spot_img

mircea_cosma

Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție au descins, miercuri, la Consiliul Județean (CJ) Prahova, de unde ridică mai multe documente.

CJ Prahova este condus de Mircea Cosma, a cărui fiică, Andreea Cosma, este urmărită penal într-un dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul este estimat la 35 de milioane de euro. Dosarul pe numele Andreei Cosma este instrumentat de procurorii Parchetului Curții de Apel Ploiești.

Pe de altă parte, Răzvan Alexe – un apropiat al președintelui CJ Mircea Cosma, al fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, și al Andreei Cosma – a fost arestat preventiv, pe 14 noiembrie, sub acuzația de trafic de influență, într-un dosar instrumentat de DNA.

În referatul prin care au cerut instanței arestarea preventivă a lui Alexe (inculpat, alături de Andreea Cosma, și în dosarul de evaziune fiscală instrumentat de Parchetul Curții de Apel), procurorii DNA arătau că “în perioada 2012-2013, lăsând să se creadă că are influenţă asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, a pretins şi a primit de la administratorul unei societăţi comerciale – denunţător în cauză – sume de bani totalizând 5.204.005 de lei, disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de către firma denunţătorului către S.C. Marconstruct Company S.R.L. şi neexecutate în realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denunţătorului”.

R.D.