1.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 23:19
No menu items!

Percheziții DNA în “fieful” vicepremierului Liviu Dragnea, în Teleorman

spot_img

Dosarul DNA vizează infracțiuni de evaziune fiscală, printre cei suspectați fiind deputatul PSD Adrian Simionescu, Marian Fiscuci dar și alte persoane, cunoscute ca fiind oameni de încredere ai lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea: Încă avem instituţii comuniste, care şi-au schimbat doar denumirea

Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2012 – 2014, a unor infracțiuni asimilate infracţiunilor de corupţie şi de evaziune fiscală cu componenta transfrontalieră, prejudiciul estimat fiind de de peste 1.000.000 euro.

În dimineaţa zilei de 24 septembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice.

comunicat DNA

Potrivit anchetatorilor, între o societatea comercială din Alexandria, Teleorman, și o firmă din Bulgaria, Fan Speed, controlată tot de cetățeni români, s-a organizat un circuit economico-financiar fictiv, pentru a eluda plata TVA. De altfel, firma Fan Speed apare și în declarația de avere a deputatului PSD Simionescu.

Astfel, procurorii spun că între 2012 și 2014, firma din Alexandria a achiziţionat din spaţiul intracomunitar, utilaje agricole de la firme consacrate în domeniu pe care le-a livrat beneficiarilor, firme româneşti. În acest lanţ economico financiar, firma a introdus o verigă fictivă, respectiv societatea bulgărească, căreia îi erau livrate utilajele agricole, iar aceasta le livra direct beneficiarilor finali din România.

Deputatul PSD Adrian Simionescu este suspectat că a efectuat operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția de demnitarpublic, procurorii spunând că este una dintre persoanele implicate în circuitul financiar ilegal.

Marian Fiscuci este acționarul principal al firmei TelDrum, cel care a preluat afacerea de la familia lui Liviu Dragnea. Fiscuci a apărut și în interceptările din dosarul referendumului, în care Dragnea a fost trimis în judecată de DNA. Fiscuci le spunea liderilor PSD din Teleorman ce acțiuni întreprinde pentru a scoate lumea la vot. Deputatul PSD Adrian Simionescu este cumnatul lui Marian Fiscuci.

Marilena Nedelcu