24.7 C
București
luni, 15 iulie 2024 - 5:49
No menu items!

Percheziții DIICOT in Prahova si Vâlcea la domiciliile unor traficanți de droguri

spot_img

percheziții domiciliare DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează, joi dimineaţă, 13 percheziţii domiciliare în municipiile Ploieşti şi Râmnicu Vâlcea la persoane suspectate de comercializarea de substanţe ce produc efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc (cannabis). Din cercetările efectuate până la momentul actual a reieșit că suspecții au vândut droguri către cel puţin 70 de consumatori din Prahova.

Şeful DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, a declarat că zece percheziţii se desfăşoară în Ploieşti, celelalte trei vizând domiciliile unor suspecţi din Râmnicu Vâlcea, la finalul acţiunii peste 50 de persoane urmând să fie conduse la audieri.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT Ploieşti, faptele s-au petrecut în perioada ianuarie – septembrie 2012, când învinuiţii Conea Florin şi Catană Ioana Mădălina, din Râmnicu Vâlcea, împreună cu Manu Adrian Gheorghe, Ciobanu Valentin Gabriel, Dragnea Ionuţ Vichi şi alţii din Ploieşti au comercializat substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile Legii 194/2011, iar o parte dintre aceştia au deţinut şi vândut droguri de risc, respectiv cannabis.

Percheziţiile sunt fost efectuate cu sprijinul jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi ‘Matei Basarab’ Ploieşti, iar suportul tehnic este asigurat de Serviciul de Operaţiuni Speciale Ploieşti