joi, 22 octombrie 2020 - 0:53

Percheziții de amploare la Omniasig. Zeci de directori, suspectați de implicare în falsificarea de polițe UPDATE

Conducerea PSD a invalidat lista lui Oprișan. Liderul de la Vrancea: „Ciolacu nu e stăpân”

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, marți, să invalideze lista candidaților PSD Vrancea la alegerile parlamenare, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Marian Oprişan...

Județul cel mai afectat de COVID suspendă testările PCR, în plină explozie de infectări

În plină explozie a infectărilor cu noul coronavirus în România, conducerea Direcției de Sănătate Publică Alba a suspendat recoltările pentru testele COVID, de miercuri...

Mutările ofițerilor incomozi continuă în Poliția Română

Revolta polițiștilor cinstiți a atins noi cote, marți, când Șeful Poliției din Centrul Vechi al Capitalei, numit în funcție în urma unui concurs, a...

Medicii încep să se revolte față de autoritățile incompetente. Protest extrem în Spania, cu medici dezbrăcați

Haosul din sistemul de sănătate și din administrația publică centrală nu este prezent doar în România, ci și în state europene mult mai dezvoltate,...

Zeci de percheziții se derulează, miercuri dimineață, la sediile OMNIASIG – unul dintre cei mai importanți asigurători de pe piața din România.

omniasig

  • UPDATE

Directorul general al Omniasig şi peste 40 de directori de sucursale și directori de vânzări sunt suspectaţi de implicare în falsificarea a aproximativ 1.000.000 de poliţe de asigurare. Potrivit anchetatorilor, ei ar fi prejudiciat astfel statul cu câteva milioane de euro.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că ancheta vizează mai multe persoane, printre care directorul general al societăţii de asigurare Omniasig, precum şi toţi directorii de sucursale şi directorii de vânzări.

Anchetatorii suspectează în acest caz că s-ar fi falsificat peste un milion de poliţe de asigurare. Prejudiciul nu a fost încă stabilit, însă se presupune că acesta se ridică la câteva milioane de euro.

Cercetările nu vizează şi clienţi ai Omniasig, aceştia fiind consideraţi cumpărători de bună-credinţă.

Aceleași surse au precizat că, atunci când un client se prezenta pentru a-şi încasa poliţa de asigurare, reprezentanţii societăţii îl despăgubeau, evitânt astfel controale generate de eventualele reclamaţii ale unor clienţi nemulţumiţi.

Poliţiştii estimează că de la sediile Omniasig vor fi ridicate, în urma percheziţiilor de miercuri, “mai multe camioane de acte”, urmând ca, în zilele următoare, să fie audiaţi şi directorii societăţii.

Nu mai puțin de 49 de percheziții sunt derulate, simultan, de procurori ai Parchetului General și polițiști la sediile centrale și la mai multe sucursale din București și din țară ale Omniasig.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către mai multe persoane a unor infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală.

În cursul acestei zile, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii simultane în 49 de locaţii (sedii centrale şi sucursale ale unei societăţi de asigurare), situate pe raza municipiului Bucureşti şi a tuturor judeţelor din ţară.

La desfăşurarea acestor activităţi, procurorii beneficiază de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară (fiind angrenaţi aproximativ 100 de poliţişti) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Fraudelor, precum şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică cu privire la actele de urmărire penală ce se efectuează în cauză şi care pot fi date publicităţii raportat la normele procesual-penale.

Parchetul General

comunicat de presă

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sancţionat, în perioada mai – iulie 2013, patru directori din companiile de asigurări Omniasig şi Euroins cu amenzi în cuantum total de 180.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei în privinţa modului de gestionare a dosarelor de daună.

În urma unei hotărâri a Consiliului ASF din 23 iulie 2013, instituţia l-a amendat cu 50.000 de lei pe preşedintele directoratului Omniasig, Mihail Tecău, şi pe vicepreşedintele directoratului Omniasig, Artur Borowinski.

De asemenea, un membru al directoratului Omniasig, Daniela Camelia Covăcescu, a fost sancţionat cu amendă de 30.000 de lei.

În plus, ASF a stabilit termene de 30 sau 60 de zile pentru ca societatea să rectifice neregulile constatate.

Consiliul CSA a dispus, în data de 26 aprilie, efectuarea unui control la Omniasig, având ca tematică verificarea modului de instrumentare a dosarelor de daună, precum şi a modului de respectare a Ordinului 11/2012 pentru punerea în aplicare a normelor privind procedura de soluţionare a petiţiilor referitoare la activitatea asigurătorilor şi intermediarilor în asigurări“, se arată într-o informare a ASF publicată pe site-ul instituţiei.

În urma unui control desfăşurat la Omniasig în perioada 16 mai – 14 iunie, reprezentanţii ASF au constatat că evidenţa contabilă şi operativă societăţii nu permite întocmirea corectă a rapoartelor solicitate de către autoritatea de supraveghere. În plus, rezervele de daună avizate sunt subevaluate, atât la data de 31 decembrie 2012, cât şi la data de 30 aprilie 2013 şi nu sunt constituite la valoarea şi în momentul luării la cunoştinţă despre pretenţiile asiguraţilor/păgubiţilor. Totodată, reprezentanţii ASF au constatat că nu au fost respectate prevederile legale în ceea ce priveşte avizarea, constatarea prejudiciilor şi plata despăgubirilor, iar procedura privind modalitatea de soluţionare a petiţiilor nu este în concordanţă cu prevederile normelor.

 Vom reveni cu detalii.

Actorul Florin Zamfirescu: Suntem conduși de niște tiriplici infantili, care ne țin la pușcărie, dar nu amână alegerile

Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt nişte copii...

Conflict deschis între USR și PNL pe seama alegerii lui Florin Iordache șef al Consiliului Legislativ

Deși au mers umăr la umăr la alegerilor locale, USR și PNL continuă disensiunile, lansând reciproc atacuri dure după alegerea lui Florin Iordache șef...

PSD se detonează. Ciolacu primește primele riposte din teritoriu. Precedentul creat de Oprișan

Este război în interiorul PSD, declanșat după deciziile drastice luate de conducerea partidului, în urma rezultatelor la alegerile locale, față de lideri marcanți din...

Analiză: Impactul economic al Covid-19 ar putea genera 500.000 de şomeri şi 300.000 de firme insolvente

Un impact economic foarte puternic al crizei COVID - 19 ar putea însemna peste 500.000 şomeri şi mai mult de 300.000 de firme în...

Avocatul Poporului, despre cauza blocajului din sănătate: Autoritățile continuă să folosească același algoritm de testare

Avocatul Poporului, Renate Weber, reclamă faptul că, la peste jumătate de an de la debutul pandemiei de COVID-19, autorităţile din România continuă să folosească...