Percheziţii la Universitatea Maritimă Constanţa, într-un dosar de corupție. Doi profesori, ridicați de anchetatori UPDATE

foto: ghimpele.ro
  • UPDATE

Două cadre didactice de la Universitatea Maritimă Constanţa au fost ridicate, joi după-amiază, în urma percheziţiilor de la sediul instituţiei şi duse la Parchetul Curţii de Apel Constanţa pentru audieri, procurorii precizând că ancheta vizează patru persoane suspectate de infracţiuni de corupţie.

Unul dintre profesorii ridicaţi de anchetatori este Emilian Costache. Al doilea a fost scos din sediul instituţiei cu faţa acoperită pentru a nu fi recunoscut.

Parchetul Curţii de Apel Constanţa a anunţat, joi după-amiază, într-un comunicat de presă, că în aceast caz au fost făcute patru percheziţii domiciliare, cărora li se adaugă percheziţiile de la sediul instituţiei. “Procurori ai Parchetului Curţii de Apel Constanţa, împreună cu ofiţeri DGA, efectuează percheziţii domiciliare la patru persoane suspecte şi în cadrul Universităţii Maritime Constanţa, cu privire la comiterea infracţiunilor de corupţie, în referire la fraudarea examenelor din sesiunile iunie şi septembrie 2013. În funcţie de evoluţia anchetei, urmează să fie comunicate date de interes public”, se menţionează în comunicatul Parchetului.

Anchetatorii au descins, joi dimineaţă, la Universitatea Maritimă din Constanţa, unde au loc percheziţii în mai multe birouri, existând suspiciuni privind fraudarea unor examene.

Surse judiciare au precizat că ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, însoţiţi de trupe speciale, au descins, joi dimineaţă, la Universitatea Maritimă din Constanţa, cadre didactice ale instituţiei fiind suspectate de luare de mită. Potrivit surselor citate, ar exista mai multe plângeri în legătură cu fraudarea unor examene, iar anchetatorii verifică o serie de acte şi cataloage.

Între suspecţi ar fi mai multe cadre didactice, dar şi studenţi, fiind vorba despre fraudarea unor examene din sesiunea a doua, dar şi de licenţă.

De altfel, mai multe percheziţii ar fi fost făcute şi la locuinţele unor profesori ai Universităţii Maritime.

R.D.

NICIUN COMENTARIU