7.2 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 1:28
No menu items!

Percheziţii la suspecți de trafic cu maşini de lux furate din Italia

spot_img

Polițiștii susțin că, de anul trecut și până acum, suspecții au înmatriculat în România cinci autoturisme BMW, Mercedes şi Audi, care figurează ca fiind furate din Italia

mascati_SZ

Zeci de poliţişti din Alba şi Cluj desfăşoară, luni dimineaţă, mai multe percheziţii la locuinţele a patru persoane din judeţul Cluj suspectate că ar face trafic cu maşini de lux furate din Italia.

Reprezentanții Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Alba au precizat, luni, într-un comunicat de presă, că zeci de poliţişti din Alba şi Cluj desfăşoară percheziţii la locuinţele a patru persoane din judeţul Cluj, suspectate de tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, instigare la uz de fals şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, dosarul fiind instrumentat de Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Alba.

În urma cercetărilor s-a stabilit că din 2013 şi până în prezent grupul infracţional, cu complicitatea mai multor cetăţeni italieni, care introduc autoturismele furate din Italia pe teritoriul României, a înregistrat cinci autoturisme de lux BMW, Mercedes şi Audi, cauzând un prejudiciu estimat la 520.000 de lei.

După înmatriculare, doi dintre suspecţi se ocupau cu înstrăinarea autoturismelor către terţe persoane, inducându-le în eroare şi înşelându-le cu sumele de bani pe care acestea le achitau pentru achiziţionarea maşinilor.

În urma percheziţiilor, cei patru suspecţi urmează să fie duşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri.

R.D.