0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:48
No menu items!

Percheziţii la o grupare suspectată de fraude bancare prin clonarea de carduri

spot_img

diicot

Procurorii DIICOT Galaţi şi poliţiştii au făcut marţi 24 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni informatice şi formate din 20 de persoane suspectate că, folosind carduri clonate, au sustras fraudulos bani din bancomate din Vietnam sau Indonezia.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, gruparea era formată din 20 de persoane care în perioada 2011 – 2013 au retras fraudulos bani din bancomate, folosind carduri clonate, membrii reţelei acţionând în mai multe state europene.

“După ce în prealabil au achiziţionat elementele componente ale dispozitivelor electronice folosite în activitatea infracţională din mai multe ţări, printre care China şi Mexic, membrii grupării au procedat la asamblarea acestora în România şi folosirea lor, ulterioară, în operaţiuni tip skimming, pe teritoriul mai multor state din cadrul Uniunii Europene, printre care Italia, Germania, Estonia sau Franţa. Datele astfel obţinute erau folosite pentru retrageri neautorizate de numerar, cu ajutorul unor carduri clonate, în ţări din Orientul Îndepărtat (Vietnam, Indonezia)”, arată procurorii DIICOT.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe dispozitive electronice, precum şi sume de bani, urmând ca la sediul DIICOT Galaţi să fie aduse pentru audieri 25 de persoane.

Lucian Mera