32.4 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 17:48
No menu items!

Percheziţii la o grupare care exploata sexual tinere

spot_img

Poliţiştii BCCO Piteşti şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare suspectată că a exploatat sexual zece tinere, din judeţul Argeş, unele dintre acestea fiind minore.

 „Poliţiştii şi procurorii efectuează cinci percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializată în trafic de persoane şi minori, prin exploatare sexuală. (…) De asemenea, sunt puse în executare opt mandate de aducere”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu.

Din cercetări, a reieşit că membrii grupării au racolat peste 10 tinere din judeţul Argeş, pe care le-au exploatat sexual în apartamente închiriate în Piteşti. Până în prezent au fost identificate şi audiate cinci victime, trei dintre ele având vârste cuprinse între 14 şi 16 ani. Clienţii erau racolaţi în special prin intermediul unor anunţuri postate în ziare.

„Tinerele au fost determinate să se prostitueze în folosul membrilor grupării, care şi-au însuşit în totalitate sumele de bani astfel obţinute, prin ameninţări, violenţe ori prin împrietenire. Clienţii erau racolaţi în special prin intermediul unor anunţuri postate în ziare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Gruparea a obţinut din activităţile infracţionale aproximativ 200.000 de lei, bani pe care i-au investit în imobile.

În urma percheziţiilor de miercuri, mai multe persoane vor fi prezentate la sediul Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pentru audieri. Cercetările în acest caz continuă, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.