8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 4:53

Percheziţii la locuinţa lui Marin Condescu, suspectat de fals şi la sediul clubului Pandurii Târgu Jiu

LPF2007 - PANDURII TARGU JIU - U CLUJ

Mai multe percheziţii au loc, luni dimineaţă, la locuinţa preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului de fotbal şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie. Surse judiciare au precizat că Marin Condescu este suspectat de spălare de bani şi fals.

Sursele citate au precizat că poliţiştii au ridicat din locuința din Târgu Jiu (județul Gorj) a lui Condescu o armă de vânătoare şi doi saci cu carne de vânat. Ginerele lui Marin Condescu, Radu Pavel, a plecat cu o maşină a anchetatorilor, el declarând că merge la Poliţie să răspundă tuturor întrebărilor.

Pavel a declarat că arma ridicată de poliţişti este deţinută legal, iar carnea este de la o partidă de vânătoare autorizată la care a participat duminică. “Eu sunt vânător, cu acte în regulă. Am fost duminică la o vânătoare autorizată şi nu e niciun fel de problemă. Totul a fost ridicat pentru a se face verificări şi a se stabili că e legal”, a spus Radu Pavel, citat de Mediafax.

Percheziţiile continuă la sediul clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, spune că a aflat de la jurnalişti despre percheziţiile care au loc luni dimineaţă la locuinţa sa şi la sediul clubului de fotbal. El a adăugat că “orice control din partea statului este binevenit”. “Nu m-a sunat nimeni de la vreo instituţie să mă întrebe ceva, ştiu doar ce am aflat de la dumneavoastră şi de la televiziunile care mi-au cerut un punct de vedere. Eu sunt în drum spre Târgu Jiu acum şi sper ca în cursul zilei să aflu şi eu mai multe despre ceea ce se întâmplă”, a declarat Condescu, citat de Mediafax.

El a mai spus că va merge “fără niciun fel de problemă” la Poliţie sau la Parchet dacă va fi chemat pentru clarificări şi că are un avocat care să-l însoţească.

Surse judiciare au precizat luni dimineață că percheziţiile derulate în Târgu Jiu și în Capitală au fost dispuse într-un dosar în care Marin Condescu este suspectat de spălare de bani, fals şi uz de fals, după ce ar fi împrumutat clubul Pandurii Târgu Jiu cu 2,2 milioane de lei, bani pe care ulterior şi i-ar fi recuperat, fără a înscrie însă în contabilitate aceste operaţiuni.

Marin Condescu mai este cercetat într-un dosar penal care are legătură tot cu un împrumut acordat echipei de fotbal Pandurii, ancheta fiind începută iniţial în vara acestui an de Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu, care şi-a declinat competenţa către Parchetul Tribunalului Gorj, iar de acolo dosarul a ajuns la DNA.

La începutul lui 2013, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul finanţator al clubului Pandurii, a depus trei plângeri penale împotriva lui Marin Condescu, cerând clarificări asupra modului în care au fost cheltuite sume importante. Ulterior, reprezentanţii CEO au cerut de mai multe ori înlocuirea lui Condescu din funcţia de preşedinte al CA de la Pandurii, fără rezultat însă, o nouă şedinţă care vizează schimbarea acestuia din funcţie fiind programată la jumătatea acestei luni.

R.D.