12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 14:11

Percheziţii la CJ Cluj, pentru corupţie. Președintele, Horea Uioreanu, printre cei vizați. UPDATE

spot_img

Procurorii DNA fac percheziţii și la mai multe firme ale unor apropiați ai lui Uioreanu

 Horea Uioreanu

Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri dimineaţă, la mai multe adrese din judeţul Cluj, printre care şi la Consiliul Judeţean, într-un dosar privind presupuse fapte de corupţie, dar şi acasă la Horea Uioreanu, şeful Consiliului Judeţean Cluj şi la instituţia pe care acesta o conduce.

Deputata Elena Uioreanu, fosta soție a președintelui CJ Horea Uioreanu, este vizată și ea în dosarul în care miercuri au fost făcute percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Cluj şi la locuinţa fostului său soţ, potrivit mediafax.

UP DATE. Procurorii DNA fac percheziţii şi la Aeroportul din Cluj, în dosarul în care este suspectat şi preşedintele CJ Cluj, surse judiciare declarând pentru mediafax că în acest caz ar fi vizat şi omul de afaceri Ioan Bene, cel care a construit noua pistă a aeroportului. Contactat de presă, omul de afaceri a declarat că nu știe nimic despre aceste percheziții.

Potrivit surselor citate, percheziţiile de la Aeroportul din Cluj sunt făcute în acelaşi dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013-2014, de către persoane din conducerea Consiliului Judeţean. În anchetă ar fi vizat şi omul de afaceri Ioan Bene, proprietarul Napoca Construcţii SA, firma care care a construit noua pistă a Aeroportului din Cluj. Anchetatorii vor ridica documente de la Aeroportul din Cluj.

În acelaşi dosar ar fi vizat şi consilierul judeţean Ioan Petran, preşedintele PNL Cluj-Napoca şi conferenţiar la Facultatea de Construcţii a Universităţii Tehnice din Cluj. Procurorii fac percheziţii atâ la locuinţa lui Petran, cât şi la biroul acestuia de la Facultatea de Construcţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost adus, miercuri dimineaţă, de la domiciliul său din Cluj-Napoca la sediul CJ, el plecând de la locuinţă împreună cu anchetatorii care i-au percheziţionat casa, aceștia având asupra lor mai multe cutii cu documente. Întrebat de către jurnalişti ce se întâmplă, Uioreanu a spus că este “o chestie de rutină” și că va pune la dispoziția DNA mai multe documente.

Surse judiciare au declarat, pentru mediafax, că în acest caz sunt vizate finanţări bugetare către societăţi comerciale private apropiate lui Horea Uioreanu. Astfel, Horea Uioreanu ar fi dat contracte cu finanţare din bani publici unor firme deţinute de persoane apropiate acestuia, el primind ulterior o parte din aceşti bani.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.

C.A.