4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 18:45
No menu items!

Percheziţii la Casa de Pensii Lugoj. Un angajat ar fi falsificat adeverinţe pentru pensii

spot_img

diicot

Polițiștii au descins, joi, la Casa Locală de Pensii Lugoj, fiind vizat un angajat al instituţiei suspectat că a falsificat adeverinţe de vechime în muncă pentru mai multe persoane, pentru ca acestea să primească ilegal pensii. Prejudiciul în acest caz a fost estimat la 200.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Lugoj, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Timişoara, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Judecătoriei Lugoj, fac şase percheziţii la Casa Locală de Pensii Lugoj şi în mai multe maşini.

În acest caz este vizat un angajat al Casei Locale de Pensii Lugoj, care ar fi falsificat, în schimbul unor sume de bani, adeverinţe de vechime în muncă pentru mai multe persoane, astfel încât acestea să primească pensii ilegal.

În perioada 2005-2012, cel în cauză ar fi întocmit în fals, în schimbul unor sume de bani, adeverinţe de vechime în muncă pentru mai multe persoane din zone rurale aparţinând municipiului Lugoj şi oraşului Făget, în baza cărora ar fi fost acordate în mod ilegal pensii. În urma cercetărilor, s-a stabilit că angajatul ar fi întocmit aceste adeverinţe, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 şi 3.000 de lei.

Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș

comunicat de presă

Potrivit polițiștilor, bărbatul ar fi fost ajutat de tatăl său, fost angajat al unei societăţi comerciale, pe numele căruia ar fi fost întocmite adeverinţele.

În activitatea infracţională acesta ar fi fost sprijinit de tatăl său, fost administrator al unei societăţi comerciale în numele căreia ar fi fost întocmite adeverinţele. În prezent societatea respectivă este radiată de la Oficiul Registrului Comerţului“, se mai arată în comunicat.

Până în prezent au fost identificate 15 persoane care ar fi obţinut în mod ilegal pensii pentru limită de vârstă.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor se ridică la peste 200.000 de lei.

În acest caz, poliţiştii efectuează cercetări pentru înşelăciune prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori alte mijloace frauduloase, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, se mai arată în comunicatul de presă al poliției.

R.D.