7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:40
No menu items!

Percheziţii într-un dosar de evaziune cu pietre preţioase

spot_img

diicot

Nu mai puțin de 22 de percheziții au loc, marți, în Bucureşti și în județele Ilfov, Dolj şi Constanţa, la sediul unei firme, la trei puncte de lucru ale acesteia şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală cu metale şi pietre preţioase. Anchetatorii au estimat prejudiciul cauzat statului la două milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, percheziţiile sunt făcute în cadrul unui dosar în care o societate comercială este suspectată că ar fi derulat tranzacţii ilegale cu metale şi pietre preţioase, mai multe persoane fiind suspectate de evaziune fiscală. În urma percheziţiilor vor fi audiate 23 de persoane, dintre care 19 vor fi duse să dea declaraţi în fața procurorilor în baza unor mandate de aducere.

În fapt, s-a reţinut că în perioada 2012 – 2013, persoanele vizate au efectuat numeroase achiziţii de metale şi pietre preţioase, atât de pe piaţa internă, cât şi de pe teritoriul Turciei sau al altor state membre UE, pe care le-au comercializat prin intermediul punctelor de lucru ale unei societăţi comerciale de profil – controlate de aceştia (din Bucureşti, Craiova, Constanţa), fără a înregistra în evidenţa contabilă a acestei societăţi şi fără a declara organelor fiscale operaţiunile comerciale derulate, cauzând astfel bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de aproximativ 2.000.000 lei.

Parchetul Tribunalului Bucureşti

Anchetatorii arată că, prin intermediul unui site de profil aparţinând firmei, au fost tranzacţionate mari cantităţi de metale şi pietre preţioase. O parte din sumele primite de la clienţi, în special prin intermediul unor societăţi de curierat, au fost transferate în conturile persoanelor suspectate în acest caz, fără întocmirea unor documente justificative privind livrarea acestor bunuri şi încasarea sumelor aferente.

La percheziţii participă procurori de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi aproximativ 100 de poliţişti din Bucureşti, Constanţa şi Dolj.

R.D.