3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 12:06
No menu items!

Percheziţii în România şi în Londra, pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de persoane şi minori

spot_img

Percheziţii în România şi în Londra, pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de persoane şi minori
foto: newsbv.ro

Poliţiştii şi procurorii DIICOT, în cooperare cu autoritățile britanice, au desfăşurat marți 23 de percheziţii, dintre care 19 în judeţele Gorj, Dolj şi Olt, şi 4 în Londra.

“Au fost efectuate simultan 19 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Gorj, Dolj şi Olt, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat. Concomitent cu desfăşurarea acţiunii în România, s-a acţionat şi în Marea Britanie – Anglia. Astfel, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare în Londra, urmând ca persoanele identificate atât în România, cât şi în Anglia, să fie audiate de către procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj. Din cercetările desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2010 – februarie 2013, membrii grupului infracţional organizat au racolat, traficat şi exploatat sexual în Anglia, 25 de victime, dintre care 23 majore şi două minore, obţinând venituri ilicite de aproximativ 1 milion de euro”, precizează comunicatul de presă.

Acuzaţiile aduse sunt săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane şi trafic de minori.

A.V.