16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 0:52

Percheziţii în judeţul Brăila şi în Penitenciarul Galaţi, la persoane specializate în înşelăciuni prin telefon

spot_img

Percheziţii în judeţul Brăila şi în Penitenciarul Galaţi, la persoane specializate în înşelăciuni prin telefon
foto: vestic.ro

Poliţiştii bucureşteni au reţinut două persoane, în urma mai multor percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Brăila şi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în înşelăciuni prin telefon.

Poliţiştii au făcut demersuri, în cadrul aceleiaşi acţiuni, pentru transferul a doi suspecţi încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în arestul Poliţiei Capitalei, în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi emiterii mandatelor de arestare preventivă, existând date conform cărora aceştia ar fi înşelat mai multe persoane prin telefon, precizează un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Oamenii legii au efectuat joi cinci percheziţii domiciliare în judeţul Brăila şi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, descoperind în camera unde erau încarceraţi cei doi suspecţi şapte terminale telefonice mobile, patru dispozitive pentru încărcarea acumulatorilor terminalelor telefonice mobile şi trei cartele telefonice.

De asemenea, în urma percheziţiei efectuate la domiciliul bunicilor unuia dintre suspecţi, din judeţul Brăila, au fost identificate şi indisponibilizate mai multe bunuri electronice, un autoturism, un ATV, precum şi 19.500 de lei, despre care existau indicii că proveneau din activitatea infracţională a suspectului.

La data de 25 martie, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de o persoană cu privire la faptul că a fost anunţată, prin telefon, că fiul său ar fi provocat un accident rutier şi va fi transportat la un spital din Capitală.

Cu prilejul aceleiaşi convorbiri telefonice, i-ar fi fost solicitaţi 2.000 de euro, pentru ca o a doua victimă a accidentului rutier să poată fi operată în regim de urgenţă.

Partea vătămată s-a deplasat la cea mai apropiată unitate bancară, unde a depus 9.000 de lei, pe numele unei persoane indicate de cei care i-au telefonat.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Secţiei 3 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu doi dintre suspecţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Lucian Mera