2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 16:03
No menu items!

Percheziţii în Cluj, Alba şi Prahova, într-un caz de evaziune cu mașini second hand, prejudiciu de 10 mil. €

spot_img

Acțiunea este coordonată de parchetul Curții de Apel Cluj

 perchezitii

Peste 200 de poliţişti au derulat, sâmbătă, 47 de percheziţii în judeţele Cluj, Alba şi Prahova, într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 10 milioane de euro, fiind vizate persoane care au achiziţionat autoturisme second-hand din spaţiul intracomunitar, fără să plătească TVA.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Cluj, percheziţiile au avut loc la sediile sociale ale unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală.

”Acţiunea vizează persoane fizice şi juridice, bănuite de evaziune fiscală. Poliţiştii au în vedere importuri de autoturisme second-hand din spaţiul intracomunitar, pentru care nu s-a declarat şi achitat TVA. Prejudiciul estimativ creat bugetului de stat este de 10 milioane de euro”, se arată în comunicatul citat.

La acţiune participă peste 200 de poliţişti de la investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţişti rutieri, criminalişti şi luptători ai structurii de acţiuni speciale din cadrul Poliţiei Cluj, aceştia fiind sprijiniţi de poliţişti din Alba, Prahova, Maramureş, Sălaj, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Satu Mare, precum şi de peste 100 de jandarmi de la Gruparea Mobilă Cluj-Napoca.

Acţiunea este coordonată de procurori de la Parchetul Curţii de Apel Cluj.