4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:24
No menu items!

Percheziţii în cazul unei grupări care ar fi livrat în magazine produse din carne stricată

spot_img

carne

Anchetatorii fac percheziţii, miercuri, la peste 100 de adrese din Capitală şi din mai multe judeţe, în cazul unei reţele ai cărei membri sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce ar fi livrat în magazine tone de produse din carne alterată, potrivit Antena 3.

Conform unor surse judiciare, percheziţiile, efectuate de Serviciul de Macrocriminalitate din cadrul DIICOT, vizează membri unei grupări organizate suspectată de evaziune fiscală, spălare de bani, trafic de influență, dar și cumpărare de influență.

Procurorii DIICOT vorbesc de formarea unei adevărate rețele și susțin că patronii firmelor care comercializau carnea aveau legături strânse cu inspectori de la Protecția Consumatorului, în special de la Cluj și Iași, care își convingeau colegii să nu-i amendeze pe cei care comercializau carne alterată în alte județe, iar în schimb, erau recompensați.

Prejudiciul produs de gruparea infracţională este de aproximativ 15 milioane de euro.

Peste 70 de suspecți urmează să fie aduși la structura centrală a DIICOT din Capitală, printre aceștia numeroși administratori și patroni de abatoare și intermediari pe piața cărnii, dar și inspectori de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și polițiști, inclusiv de frontieră.

În decursul ultimului an mai mulți agenți economici sunt suspectați că ar fi introdus pe teritoriul României cantități uriașe de carne, deși ieșise din termenul de valabilitate.

Carnea expirată și cu numeroase nereguli ajungea, susțin procurorii, chiar și în supermarket, deși nu îndeplinea criteriile de sanătate ale populației.

C.A.