19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:42
No menu items!

Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa la persoane care înscenau accidente pentru a încasa prime de asigurare

spot_img
Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa la persoane care înscenau accidente pentru a încasa prime de asigurare
foto: newsbv.ro

Poliţiştii efectuează joi 19 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa la persoane suspectate în înşelăciuni în dauna unor societăţi de asigurări prin înscenarea unor accidente de circulaţie sau avarierea intenţionată a unor autoturisme de lux, prejudiciul fiind de de aproximativ 750.000 lei.

“Gruparea a fost monitorizată în perioada martie – mai 2013, membrii grupării fiind suspectaţi de săvârşirea de înşelăciuni în dauna unor societăţi de asigurări prin înscenarea unor accidente de circulaţie sau avarierea intenţionată a unor autoturisme de lux. În fapt, aceştia sunt bănuiţi că achiziţionau autoturisme de lux (Jaguar, Maserati, Mercedes, Audi, Porsche) pe numele unor societăţi comerciale fantomă, le asigurau în sistem full CASCO, după care, în mod intenţionat, înscenau accidente de circulaţie sau provocau diferite avarii la elementele de caroserie în vederea încasării primelor de asigurare”, precizează un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Pentru a induce în eroare inspectorii de daune de la societăţile de asigurări, suspecţii prezentau prin persoane interpuse autovehiculele avariate, iar după întocmirea formalităţilor de daună, solicitau plata unor prime de asigurare cuprinse între 150.000 şi 200.000 lei.

“Până în acest moment s-a reuşit documentarea unui număr de 11 infracţiuni de înşelăciune sau tentativă, iar pe parcursul cercetărilor s-a reuşit oprirea de la plată a 6 dosare de daună în care erau solicitate despăgubiri cu sume de bani cuprinse între 120.000 şi 200.000 lei”, se arată în comunicat.

Lucian Mera