3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:47
No menu items!

Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, la firme suspectate de evaziune şi spălare de bani

spot_img

Suspecții au subcontractat lucrări unor firme fictive și au înregistrat achiziții nereale

 perchezitii

Polițiștii efectuează vineri dimineață 31 de percheziții domiciliare și la sediile unor firme în București și județele Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, 25 de persoane urmând a fi duse la audieri, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, fac cercetări în acest caz şi pun în executare 25 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane suspectate că subcontractau lucrări unor firme fictive şi înregistrau achiziţii nereale, apoi transferau sume mari de bani în conturile mai multor societăţi de tip “fantomă”, de unde îi retrăgeau.

În fapt, mai multe persoane fizice şi juridice sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare şi consultanţă în construcţii civile şi industriale. Acestea sunt bănuite de subcontractarea de lucrări unor firme fictive şi înregistrarea unor achiziţii nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăţi de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor

Comunicat de presă al Poliţiei Române

Prejudiciul estimat până în prezent de anchetatori este de 2 milioane de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

La percheziţii participă 130 de poliţişti de la investigarea fraudelor şi investigaţii criminale din Poliţia Capitalei şi inspectoratele de poliţie ale judeţelor Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Sibiu, acţiunea fiind făcută cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul penal se află în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

C.A.