10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 9:04

Percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe, la contrabandişti de ţigări

spot_img

Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, la contrabandişti de ţigări
foto: newsbv.ro

Zeci de polițiști fac, miercuri, 38 de percheziţii în Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov, la locuinţele a 25 de persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, la depozitele şi spaţiile comerciale care ar fi folosite de acestea pentru a depozita ţigările aduse ilegal din Republica Moldova şi Ucraina.

Percheziţiile au loc la 29 de adrese din judeţul Ialomiţa, cinci din judeţul Călăraşi, două din Ilfov şi două din Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. Anchetatorii au mandate de aducere pentru 25 de persoane, acestea urmând să fie duse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.

“Sunt avute în vedere locuinţe, spaţii comerciale şi de depozitare deţinute şi utilizate de către 25 de persoane, suspectate de colectarea, deţinerea, transportul, depozitarea şi vânzarea bunurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin contrabandă, activitate ilicită ce intră sub incidenţa Legii 86/206, respectiv ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina”, a precizat Poliţia Română.

Gruparea de contrabandă cu ţigări era monitorizată de poliţişti de la începutul lunii februarie.

La percheziţii participă 200 de poliţişti de la Poliţia Ialomiţa, precum şi luptători de acţiune specială de la IPJ Călăraşi şi Ilfov. Acţiunea a fost sprijinită de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

R.D.