11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 20:43

Percheziţii DNA la o asociaţie de nevăzători şi la o confederaţie patronală

spot_img

Ancheta procurorilor în acest caz vizează fraude din fonduri europene

Mascati_SZ

Procurori DNA însoțiți de jandarmi fac, marţi, nouă percheziţii în Bucureşti şi Buzău, la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie privind fonduri europene, precum şi la sediul Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi al unei confederaţii patronale.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2010 – 2014.

În cursul zilei de 25 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiile București și Buzău, din care două sunt instituții publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Direcția Națională Anticorupție
comunicat de presă

Surse judiciare citate de MEDIAFAX au precizat că au loc percheziţii la sediul Asociaţia Nevăzătorilor din România şi la sediul unei confederaţii patronale.