Pepenii hidratanţi

Pepenii hidratanţi

Pepenii hidratanţi

În China, oferirea unui pepene roşu este considerată metodă excelentă de a mulţumi o gazdă graţioasă sau un prieten bolnav.

Pepenele roşu conţine multiple elemente nutriţionale şi are nenumărate beneficii pentru sănătate. Antioxidanţii extrem de folositori organismului şi preţioasa sursă de aminoacizi au rol deosebit de important în diviziunea celulară, cicatrizarea rănilor şi îndepărtarea amoniacului din organism. Substanţele din pepenele roşu pot ajuta la obţinerea unui tratament pentru presiunea arterială ridicată, gradul ridicat al nivelului glucozei şi complicaţiile vasculare.

Consumat la desert, după masă, pepenele roşu balonează şi provoacă indigestie, fiind recomandat consumul cu tot cu sâmburi, pe stomacul gol sau între mese, deoarece tratează probleme de sănătate ale rinichilor şi chiar ale inimii.

Sâmburii conţin seleniu, grăsimi esenţiale, vitamina E, zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor. Sâmburii sunt diuretici, protejează împotriva pietrelor la rinichi, protejează sistemul cardiovascular, previn infarctul miocardic şi luptă împotriva radicalilor liberi.

pepene galben

Pepenele galben conţine multă apă, fiind un excelent detoxifiant al organismului. Conţine fibre şi acid folic, vitaminele C, B6 şi A, minerale şi adenozină, care protejează inima şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui. Combinaţia dintre conţinutul ridicat de apă şi potasiu reglează tensiunea sanguină.

Beta-carotenul este transformat de corp în vitamina A şi ajută ochii, prevenind cataracta şi diverse tipuri de cancer. Vitamina C îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi apără de radicalii liberi, ajutând corpul să lupte cu bacteriile şi infecţiile. Pepenele galben reglează metabolismul şi nivelul zahărului din organism, datorită complexului de vitamine B şi potasiului.

Pepenele galben reglează bătăile inimii, asigură un circuit sanguin bun către creier, ajută la concentrare şi la dispariţia stărilor de stres şi anxietate şi poate preveni cheagurile de sânge şi retenţia de apă.

pepene roşu

Roxana Mera

NICIUN COMENTARIU