12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 15:22

Pentru Tiberiu Nițu, Traian Băsescu este încă un domn

spot_img

Parchetul General sugerează, într-un comunicat de presă, că fostul președinte are un statut aparte chiar și atunci când este urmărit penal

Basescu_Nitu_SZ (11)

Traian Băsescu are un statut aparte pentru Parchetul General, condus de Tiberiu Nițu, chiar și atunci când este urmărit penal. Asta demonstrează un comunicat de presă, transmis, miercuri, de instituția ai cărei oficiali par să fi uitat că toți cetățenii României sunt egali în fața legii, prevedere constituțională care, în primul rând pentru ei, ar trebui să fie “literă de lege”.

Dacă până acum, orice altă persoană cercetată, fie politician, om de afaceri sau magistrat, era numită în comunicate „inculpat”, „învinuit” sau „suspect”, Parchetul General îl prezintă pe Traian Băsescu nu suspect, nu învinuit, ci “domnul“, adică “stăpânul”, potrivit uneia dintre definițiile date în Dicționarul Explicativ al Limbii Române.

DOMN,domni,s. m.1. Termen de politețe pentru un bărbat. (…)2. Persoană care are autoritatea, posibilitatea de a face ceva; stăpân. 3. Titlu purtat de suveranii Țării Românești și ai Moldovei; voievod, domnitor; persoană care purta acest titlu. 4. Dumnezeu

Dicționarul Explicativ al Limbii Române

Redăm integral comunicatul Parchetului General:

În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului.

CITEȘTE ȘI: Procurorul general Tiberiu Nițu: Băsescu m-a sunat la cabinet, după instituirea sechestrului la Nana

CITEȘTE ȘI: Băsescu: În dosarul Firea, sunt suspect, ca Tiberiu Nițu care a omorât oameni la Revoluție