27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 14:16
No menu items!

Pentru sănătatea ta, bea apă caldă cu lămâie!

spot_img

 Pentru sănătatea ta, bea apă caldă cu lămâie!

Apa cu lămâie este un cocktail de sănătate, oferindu-ne o serie de beneficii importante, iar pentru a te bucura de acestea, este indicat să bei timp de o lună de zile, în fiecare dimineață, o ceașcă de apă plată încălzită (neîndulcită) cu suc de lămâie/lime.

 Iată câteva motive pentru care ar trebui să încludem lămâia în dieta zilnică:

Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Unul dintre beneficiile majore ale consumului de apă cu lămâie este acela de a acţiona ca un accelerator în pierderea greutăţii, deoarece au un conținut mare de fibre pectine, care combat foamea. Potrivit studiilor, cei care au o dietă alcalină pierd în greutate mai repede.

Ajută la ameliorarea simptomelor digestive

Apă caldă stimulează digestia. Lămâile și limele sunt bogate în minerale și vitamine care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Consumată sub formă de ceai, lămâia poate înlătura senzaţiile de greaţă, arsurile la stomac şi chiar paraziţii intestinali. Datorită calităţilor digestive, sucul de lămâie ajută la eliminarea simptomelor de balonare şi poate acţiona ca un agent de curăţare, împiedicând formarea pietrelor la rinichi.

Curăță și îngrijește pielea

Vitamina C ajută la diminuarea ridurilor de suprafață și a petelor de pe piele, datorită proprietăţilor antiseptice. Consumul zilnic de apă cu lămâie poate aduce o îmbunătăţire evidentă a aspectului pielii, acţionând ca un remediu antiîmbătrânire şi având posibilitatea de a elimina ridurile şi punctele negre. Apa cu lămâie elimină toxinele din sânge și ajută la menținerea tenului curat și sănătos.

Stimulează și întărește sistemul imunitar

Lămâile sunt bogate în potasiu, calciu, fosfor și vitamina C. Vitamina C este ideală pentru combaterea răcelilor, potasiul stimulează creierul și sistemul nervos și ajută la controlul tensiunii arteriale, iar fosforul metabolizează macronutrienții, ajută la buna funcționare a creierului și întărește, alături de calciu, oasele și dinții.

Conţinutul ridicat de vitamina C luptă cu infecţiile, întărind sistemul de apărare al organismului.

Reglează tensiunea arterială

Datorită conţinutului ridicat de potasiu, care are rolul de a controla tensiunea arterială, apa cu lămâie reduce senzaţia de ameţeală, greaţa, stresul mental şi previne instalarea depresiei.

 

R.M.