8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 2:33

“Pentru România Puternică”, USL vrea schimbare până la capăt

spot_img

Liderii USL şi-au lansat programul de guvernare cu care vor să convingă alegătorii în campania electorală. Un nou proiect, pentru o nouă Românie. România puternică, pentru a relansa economia și clasa de mijloc, România puternică, pentru a face dreptate socială și a fi alături de românii afectați de criză, România puternică, prin instituții corecte și drepte, România puternică, pentru a avea o șansă în lumea care se naște sub ochii noștri, promit liderii USL.

O prioritate în prgramul de guvernare o reprezintă învăţământul, USL susţinând proiectul ”şcoala la standarde europene” privind dotarea cu mijloace didactice moderne și microbuze școlare în fiecare comună, realizarea de 50.000 de noi locuri în grădiniţe şi creşe până în anul 2016, implementarea unui sistem de deduceri fiscale pentru medici şi sau cadre didactice în vederea stimulării rămânerii în sistem a resursei umane de calitate,  introducerea unor măsuri de stabilizare a cadrelor didactice tinere în universitățile românești, stoparea procesului de pensionare accelerată și abuzivă a personalităților academice, generalizarea programului ”şcoala după şcoală”, în parteneriat cu autoritățile locale, părinți, agenți economici. Un obiectiv al programului de guvernare USL este şi proiectul campusuri şcolare şi licee în mediul rural, proiect care să asigure copiilor de pe o rază de până la 15 Km, servicii de educație până la nivel liceal, burse, cămin, cantină și/sau transport zilnic (reluarea proiectului microbuzelor școlare), după caz, bază sportivă și locuințe pentru cadrele didactice.Ca o noutate, USL doreşte elaborarea şi implementarea unui pachet social garantat pentru educaţie subvenţionarea cu 10 – 15 % a achiziţionării de cărţi şi manuale de către studenți și elevi (pe baza carnetului de studiu), dar şi introducerea programului ”masa caldă” pentru toți elevii din ciclul primar.

Dezvoltarea satului românesc, un alt obiectiv al USL

“Modernizăm infrastructura de utilități: canalizare – de la 52% în prezent, la 90% până în 2016; electrificare – de la 83% în prezent, la 100% în 2014.  Program de construire, modernizare și reabilitare de drumuri județene și comunale și creșterea accesibilității locuitorilor din zonele izolate. Program de reabilitare și întreținere a căminelor, dispensarelor și bibliotecilor comunale. Programul Biserica, centrul spiritual al comunității”, sunt câteva dintre promisiunile useliştilor.

USL stă bine şi la capitolul Investiţii strategice regionale

Centru universitar în fiecare regiune de Dezvoltare,  centru sportiv polivalent de nivel internațional în fiecare regiune, eroport internațional la standard Schengen în fiecare regiune de dezvoltare, sistem de urgență, cu pompieri, ambulanță și poliție în fiecare regiune, sistem național integrat de urgență puternic cu prezență în fiecare regiune de dezvoltare prin 112, Pompieri ‐ SMURD, Ambulanța și Poliția sunt promisiunile liderilor USL.

Combaterea traseismului politic

“Vrem să introducem procedura de„recall, dupa model american – referendum local prin care se poate retrage mandatul parlamentarului „traseist”. Un grup de alegătoridintr‐un colegiu (numărul trebuie definit prin lege) poate solicita retragerea mandatului dacă parlamentarul din colegiul lor a trecut la un alt partid; în acest caz se organizează un referendum local. Astfel, la voința electoratului, parlamentarul care părăsește partidul în numele căruia a candidat își poate pierde mandatul”, spun liderii USL.