3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 10:51

Pentru ce este George Becali bun de plată cu peste jumătate de milion de euro

spot_img

George Becali a pierdut definitiv procesul uzinei Drăgășani și trebuie să dea OPSPI despăgubiri de peste 500.000 de euro

becali

Magistrații Înaltei surți de Casație și Justiție au respins recursurile declarate de George Becali și Asociația Salariaților de la Uzina Mecanică Drăgășani, reclamantul fiind OPSPI.

Respinge recursurile declarate de recurentul- reclamant OFICIUL PARTICIPAŢIILOR STATULUI ŞI PRIVATIZĂRII ÎN INDUSTRIE Bucureşti şi de recurenţii- pârâţi BECALI GEORGE şi ASOCIAŢIA SALARIAŢILOR DE LA UZINA MECANICĂ DRĂGĂŞANI împotriva deciziei civile nr.1264 din 19 decembrie 2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti- Secţia a VI-a Civilă, ca nefondate. Irevocabilă. Obligă pârâţii la plata către reclamantă a sumei de 18.300 Euro cu titlu de penalităţi pentru investițiile de mediu nerealizate până la 23 noiembrie 2006 şi a sumei de 487.500 euro cu titlu de penalităţi pentru investitiile nerealizate pina la 31 decembrie 2006.

minuta ÎCCJ

Fabrica de armament de la Drăgășani făcea, înainte de 1989, cartușe pentru mitraliere. George Becali a cumpărat clădirea şi terenurile de 2.000 de metri pătraţi cu 13 milioane de lei şi a spus că va deschide o fabrică de conserve. Patronul de atunci al Stelei nu a făcut însă nicio  investiţie, așa că statul l-a dat în judecată. Judecătorii au hotărât anul trecut că George Becali trebuie să plătească peste 300.000 de euro penalizări pentru că nu a respectat contractul, iar ANAF a scos fabrica și terenurile la vânzare.

Gigi Becali a fost eliberat condiționat după ce a executat mai multe condamnări – în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării, dosarul Valiza şi în cel în care a fost judecat pentru sechestrarea hoților care i-au furat maşina.

Sofia Marinescu