12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 16:43

Pentru ce ar putea primi Bechtel despăgubiri de la statul român

spot_img

Pentru ce ar putea primi Bechtel despăgubiri de la statul român
foto: capital.ro

Compania Bechtel ar urma să primească despăgubiri de la statul român, în urma rezilierii contractului pentru construcția Autostrăzii Transilvania, nu doar pentru echipamentele încorporate și materialele de construcții comandate, ci și pentru “repatrierea” angajaților săi.

Surse din Ministerul Transporturilor au declarat pentru Sursa Zilei că valoarea totală a acestor despăgubiri s-ar putea ridica la “cel puțin 100 de milioane de euro”.

“Nu vom şti niciodată câţi bani va încasa  Bechtel. Dacă se reziliază contractul, Bechtel încasează bani pentru echipamentele încorporate, pentru materialele comandate şi pentru repatrierea personalului. Statul român suportă plata încetării contractelor dintre Bechtel şi subcontractorii săi. Lucările pe tronsonul Suplacu de Barcău-Borş au înghiţit aproare 250 milioane de euro. Constructorul nu a conservat lucrările, iar statul român mai trebuie să facă rost de alte câteva zeci de milioane de euro pentru refacerea lucrărilor degradate”, au explicat sursele citate.

Andrei Tudor