35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:33

Pentru că este la guvernare, UDMR mai face o încercare de autonomie a Ținutul Secuiesc

spot_img

Uniunea Maghiară din Transilvania (EMSZ) va prezenta din nou legislativului de la Bucureşti proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc – a comunicat József Kulcsár-Terza, politicianul uniunii constituite din PPMT şi PCM. Probabil se va prezenta parlamentului din nou statutul de autonomie elaborat de Consiliul Naţional Secuiesc, scrie kronikaonline.ro. În aprilie 2020, un proiect similar a fost adoptat tacit la Camera Deputaților.

Astfel, deputatul  UDMR Kulc sar-Terza Jozsef va avea un proiect legislativ, în calitate de co-inițiator, care va fi susținut de către deputatul UDMR Zakarias Zoltan. El a precizat la o reuniune a grupului de lucru regional a Forumului Reprezentantilor Maghiari din Bazinul Carpatic, că scopul legii ar trebui să fie instituționalizarea autonomiei culturale și că partidele politice ar trebui să o rezolve în timpul verii, cu organizațiile guvernamentale care s-au ocupat deja pe larg de această problemă.

Jozsef Kulcsar-Terza, împreună cu Jozsef Kulcsar-Terza, au depus un proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc și în luna aprilie 2020, inițiativa fiind adoptată tacit de Camera Deputaților, dar respinsă apoi de Senat. Proiecte de lege cu același obiect au mai fost depuse de-a lungul anilor, în diferite legislaturi ale Parlamentului, fiind respinse.

E. Stan