Pentagonul desemnează un nou șef al forțelor ISAF

În 2010-2011, când trupele americane erau angajate în lupte grele cu insurgenții, generalul Campbell a comandat trupele diviziei 101 aeropurtate în Afganistan

 Image: Chuck Hagel

 

Ministrul american al apărării Chuck Hagel l-a desemnat marți pe generalul John Campbell, care a comandat trupele americane din estul Afganistanului, în calitate de nou șef al forțelor NATO din această țară (ISAF), relatează AFP.

Generalul Campbell îi succede generalului Joe Dunford, într-un moment în care ISAF este în toiul pregătirilor premergătoare retragerii majorității celor 50.000 de soldați ai coaliției până la sfârșitul anului, potrivit unui comunical al Pentagonului.

Statele Unite ale Americii, care conduc coaliția militară de la începutul acestui război ce a devenit cel mai lung din istoria lor, au propus menținerea a 9.800 de soldați în țară după 2014, în perspectiva unei retrageri graduale până la sfârșitul lui 2016. În 2010-2011, pe vremea când trupele americane erau angajate în lupte grele cu insurgenții, generalul Campbell a comandat trupele diviziei 101 aeropurtate în estul Afganistanului. Generalul Dunford va prelua comanda asupra pușcașilor marini.

Chuck Hagel l-a numit de asemenea pe amiralul Bill Gortney în fruntea Northern Command, comandamentul militar gestionat de SUA, precum și pe generalul Joseph Votel ca mare șef al forțelor speciale. Înainte de a fi definitive, aceste nominalizări trebuie confirmate de Senat, notează AFP.

C.A.

NICIUN COMENTARIU