27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 15:58
No menu items!

Pentagonul: Armata irakiană îşi „consolidează” rezistenţa în faţa ofensivei SIIL

spot_img

Forţele irakiene au preluat din nou controlul asupra a două oraşe situate în apropierea capitalei

 irak - armata

Armata irakiană este în curs de a-şi „consolida” rezistenţa şi de a se pregăti să apere Bagdadul, a afirmat Pentagonul marţi, relatează AFP.

„Avem motive să credem că forţele irakiene de securitate îşi consolidează rezistenţa şi dispozitivul de securitate. Ele se regrupează, în special la Bagdad şi în zona sa, şi se încurajează„, a declarat pentru jurnalişti contraamiralul John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării.

Afluxul de cetăţeni voluntari pentru a lupta împotriva jihadiştilor din SIIL (Statul Islamic în Irak şi Levant) este un semn că trupele „au voinţa de a apăra capitala”, a mai apreciat acesta.

SIIL a învins, în cursul săptămânii trecute, trupele regulate la Mosul (nord) şi au preluat controlul asupra unei mari părţi din teritoriul provinciei Ninive, oraşului Tikrit şi altor districte din provinciile Salaheddine, Diyala şi Kirkouk.

De atunci, insurgenţii sunniţi avansează către sud, dar forţele irakiene au preluat din nou controlul, în acest weekend, asupra a două oraşe situate în apropierea capitalei.

C.A.