8.6 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 22:57
No menu items!

Pentagon: Un număr tot mai mare de obiecte neidentificate au fost raportate pe cer în ultimii 20 de ani

spot_img

Un număr tot mai mare de obiecte neidentificate au fost observate și raportate pe cer în ultimii 20 de ani a spus, marți, în fața Congresului un oficial al Pentagonului care se ocupă de informații militare la Marina SUA. Pentru prima dată după mai mult de 50 de ani, Congresul Statelor Unite a organizat o audiere publică dedicată „fenomenelor aeriene neidentificate”.

„De la începutul anilor 2000, am observat un număr tot mai mare de obiecte neautorizate sau neidentificate”, a declarat Scott Bray, director adjunct al serviciului de informaţii pentru Marina americană, conform AFP, citat de Agerpres.

Oficialul a atribuit această creştere „eforturilor considerabile” ale armatei americane pentru „a destigmatiza actul de raportare a observărilor” şi progresului tehnologic. Cu toate acestea, el a spus că nu a detectat nimic „care să sugereze o origine non-terestră” acestor fenomene. Nu a exclus definitiv această posibilitate, însă.

În iunie 2021, serviciile americane de informaţii americane au afirmat într-un raport mult aşteptat că nu există nicio dovadă a existenţei extratereştrilor, recunoscând în acelaşi timp că zeci de fenomene observate de piloţii militari nu pot fi explicate.

Unele ar putea fi explicate prin prezenţa dronelor sau a păsărilor care creează confuzie în sistemele radar ale armatei americane. Altele ar putea proveni din teste de echipamente sau de tehnologii militare efectuate de alte puteri, precum China sau Rusia.

Armata americană şi serviciile de informaţii americane caută în primul rând interesate să determine dacă aceste „fenomene aeriene neidentificate” pot fi legate de ameninţări împotriva Statelor Unite.

„Fenomenele aeriene neidentificate constituie o potenţială ameninţare la adresa securităţii naţionale”, a avertizat parlamentarul democrat André Carson, şeful comisiei parlamentare la originea audierii. „Şi trebuie tratate ca atare”, a adăugat acesta.

                                                                                                                   Adina Silav