-1.9 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 12:22
No menu items!

Pentagon: Avioane ruseşti au încălcat “în repetate rânduri” spaţiul aerian al Ucrainei

spot_img

avion f16

Avioane aparţinând Rusiei au încălcat spaţiul aerian al Ucrainei “în repetate rânduri” în ultimele 24 de ore, a afirmat un purtător de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steven Warren, citat de AFP.

Pot să confirm că în ultimele 24 de ore, avioane ruseşti au încălcat în repetate rânduri spaţiul aerian ucrainean“, a spus colonelul Steven Warren. “Îndemnăm Rusia să ia imediat măsuri pentru detensionarea situaţiei”, a adăugat el.

Colonelul Warren nu a oferit alte detalii cu privire la orele când s-ar fi produs aceste incursiuni.

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a încercat să-l contacteze telefonic pe omologul său rus, Serghei Şoigu, pentru a discuta despre criza din Ucraina, însă Moscova nu a răspuns încă la solicitarea lui Hagel. În schimb, militarul american cu cel mai înalt grad, generalul Martin Dempsey, i-a telefonat, joi, omologului său rus, Valeri Gherasimov, a declarat Warren, fără a preciza conţinutul conversaţiei.

Moscova, care săptămâna aceasta a ameninţat cu o intervenţie militară în Ucraina, pentru a-şi apăra interesele, a lansat manevre militare la frontiera cu Ucraina. Totuşi, Rusia neagă că a trimis militari pe teritoriul ucrainean.

Reacţionând la acţiunile Moscovei, Washingtonul a trimis 600 de militari în Polonia şi în ţările baltice.

Autorităţile de la Kiev afirmă că Rusia pregăteşte o invazie şi încearcă să destabilizeze situaţia politică din Ucraina, înainte de alegerile prezidenţiale anticipate din 25 mai.

R.D.