9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:21

Pensiile nu vor mai fi distribuite fizic. Pensionarii de la țară, obligați să învețe să utilizeze cardul

În perioada imediat următoare, Poșta Română va implementa un nou sistem de distribuire a pensiilor. Schimbarea majoră a fost anunțată de directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu, iar aceasta îi vizează, în special, pe pensionarii din mediul rural.

Practic, distribuirea fizică a pensiilor va fi înlocuită cu un sistem de carduri și cu amplasarea de bancomate pe raza comunelor sau satelor.

“Compania are în derulare un proiect în urma căruia, dacă se va concretiza, va permite Poştei Române să doteze localităţile rurale şi mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poştale.

Rezultatele acestui proiect se vor vedea peste 2-3 ani. Vorbim şi de constituirea de conturi poştale care, în viitor, vor migra către veritabile conturi bancare.Astfel, venim în sprijinul oamenilor care nu au acces la servicii financiare, dar şi în sprijinul companiei, în supravieţuirea şi reconstruirea acestei companii în viitor„, a spus Horia Grigorescu, conform adevărul.ro.

Poșta Română a avut datorii la stat de 135 de milioane de lei pe care le-a achitat.