5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 17:36
No menu items!

Penne cu pesto

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

penne_pesto

Denumirea acestui preparat italian vine de la “pestare”, care înseamnă “a zdrobi” și face referire la modalitatea tradițională de obținere a sosului: pesto este pregătit într-un mojar din marmură prin strivirea ingredientelor cu ajutorul unui pisălog din lemn.

Ingrediente:

  • 5 crenguțe de busuioc,
  • 2 căței de usturoi,
  • 35 gr semințe de pin,
  • 2 lingurițe ulei de măsline,
  • 20 gr parmezan,
  • 50 gr penne,
  • sare de mare.

Mod de preparare:

Într-un vas se pun la fiert 300 ml apă. Când aceasta ajunge la punctul de fierbere, se adaugă pennele și se fierb cu puțină sare, pentru 8 minute, timp în care se pregătește sosul pesto.

Se rup frunzele de busuioc de pe crenguțe, se spală și se lasă la scurs sau se tamponează cu un șervețel de bucătărie pentru a absorbi apa de pe ele.

busuioc

Usturoiul se curăță și, împreună cu semințele de pin, se zdrobește în mojar sau cu o presă de bucătărie. În cazul de față, s-a folosit presa.

penne_pesto1

Frunzele de busuioc, amestecul de usturoi și semințe de pin și puțină sare de mare se pun într-un blender sau tocător și se transformă într-o pastă. Se toarnă uleiul de măsline și parmezanul ras și se amestecă pentru câteva secunde. Pentru o aromă mai intensă, după ce se toarnă uleiul, se poate amesteca cu o linguriță, exact ca la mujdei.

penne_pesto2

La sfârșit se potrivește de sare, deoarece parmezanul are un conținut mare de sare.

Pennele fierte se strecoară, se clătesc în apă rece, se scurg și se amestecă cu sosul pesto. Se servesc ca atare sau cu parmezan ras ori alt tip de brânză tare deasupra.

penne_pesto3

Poftă bună!

Nicoleta Popa