duminică, 29 noiembrie 2020 - 18:58

Penne cu pesto

Tragedia de la Piatra Neamț: Singurul supraviețuitor al incendiului a ieșit de la terapie intensivă

Pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma incendiului din 14 noiembrie se simte mai bine,...

Poliția și jandarmeria Constanța, mobilizate pentru Pelerinajul de Sfântul Andrei ca pentru un Hram normal

„Dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment” şi „nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi” şi nici „nu au fost mobilizate...

Președintele Klaus Iohannis a stâlcit comorbiditățile

Președintele Klaus Iohannis a reușit să greșească forma celui mai des-utilizat substantiv din această pandemie. Liderul de la Cotroceni a spus “comorbități”, în loc...

Ministrul Sănătății: Vaccinul anticovid, „sezonier”, ca și cel antigripal

Populația generală a României ar putea fi vaccintă în lunile martie-aprilie ale anului viitor. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că vaccinul împotriva noului...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

penne_pesto

Denumirea acestui preparat italian vine de la “pestare”, care înseamnă “a zdrobi” și face referire la modalitatea tradițională de obținere a sosului: pesto este pregătit într-un mojar din marmură prin strivirea ingredientelor cu ajutorul unui pisălog din lemn.

Ingrediente:

  • 5 crenguțe de busuioc,
  • 2 căței de usturoi,
  • 35 gr semințe de pin,
  • 2 lingurițe ulei de măsline,
  • 20 gr parmezan,
  • 50 gr penne,
  • sare de mare.

Mod de preparare:

Într-un vas se pun la fiert 300 ml apă. Când aceasta ajunge la punctul de fierbere, se adaugă pennele și se fierb cu puțină sare, pentru 8 minute, timp în care se pregătește sosul pesto.

Se rup frunzele de busuioc de pe crenguțe, se spală și se lasă la scurs sau se tamponează cu un șervețel de bucătărie pentru a absorbi apa de pe ele.

busuioc

Usturoiul se curăță și, împreună cu semințele de pin, se zdrobește în mojar sau cu o presă de bucătărie. În cazul de față, s-a folosit presa.

penne_pesto1

Frunzele de busuioc, amestecul de usturoi și semințe de pin și puțină sare de mare se pun într-un blender sau tocător și se transformă într-o pastă. Se toarnă uleiul de măsline și parmezanul ras și se amestecă pentru câteva secunde. Pentru o aromă mai intensă, după ce se toarnă uleiul, se poate amesteca cu o linguriță, exact ca la mujdei.

penne_pesto2

La sfârșit se potrivește de sare, deoarece parmezanul are un conținut mare de sare.

Pennele fierte se strecoară, se clătesc în apă rece, se scurg și se amestecă cu sosul pesto. Se servesc ca atare sau cu parmezan ras ori alt tip de brânză tare deasupra.

penne_pesto3

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Rareș Bogdan: PNL, avans mic în fața PSD

Rareș Bogdan a anunțat, duminică, la Antena 3, că are trei sondaje în care PNL este în fața celor de la PSD la alegerile...

IPS Teodosie, oprit pentru controlul documentelor în drum spre Peștera Sfântului Andrei

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineața, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului...

Bebeluș născut cu anticorpi pentru Covid-19, de o mamă infectată

O femeie din Singapore, care a fost infectată cu noul coronavirus în martie când era însărcinată, a născut un bebeluș cu anticorpi împotriva virusului,...

Europol: Polițist lovit cu mașina de „beizadeaua unei persoane de la Secretariatul General al Guvernului”

Poliţist lovit cu mașina de un șofer care staționa neregulamentar în zona Gării Obor. Imaginile publicate de Europol arată momentul în care poliţistul a...

Omul de afaceri Ioan Niculae, internat cu Covid în formă gravă

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, este internat, în stare critică, la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Capitală, relatează Gândul....