8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:54
No menu items!

Penitenciarul Poarta Albă, în anchetă după favorurile pentru Cristi Borcea

spot_img

Conducerea penitenciarului este în anchetă după neregulile grave descoperite de ANP la Poarta Albă

penitenciar

Un raport publicat în exclusivitate de B1 TV arată că deținutul Cristi Borcea a beneficiat de renovarea celulei, avea mochetă pe jos, un televizor plasmă, un frigider și pe perioada iernii a avut instalat un calorifer electric.Cristian Borcea a avut acces la aparate de fitness, se mai arată în raportul ANP. El a putut să facă mișcare cu ajutorul unei benzi de alergat și a unei biciclete.

Cristian Borcea avut parte de tratament preferențial din partea gardienilor, care i-au dat chiar și o cheie pentru a îi facilita accesul la un telefon instalat special pentru el, în zona spălătoriei în care ar fi trebuit să lucreze. Însă Borcea nu a lucrat, el și-a petrecut timpul destinat muncii vorbind la telefon, iar gardienii i-ar fi pontat activitatea, pentru a îi asigura reducerea pedepsei. Cristian Borcea a beneficiat și de vizite peste numărul celor permise de regulament și de bani primiți în mod direct sau prin intermediul altor deținuți, cărora familia sa le-a trimis fonduri pentru a face cumpărături de la magazinul penitenciarului. Ancheta ANP a mai arătat că în celula fostului acționar al lui Dinamo nu s-au efectuat niciodată controale și că acesta avea în celulă parfumuri și alte produse la care alți deținuți nu au acces.

Cristi Borcea are de executat 6 ani de închisoare în dosarul Transferurilor, fiind condamnat alături Gică Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Giovanni şi Victor Becali, Jean Pădureanu, şi Gheorghe Neţoiu, pentru transferurile ilegale ale unor jucători de fotbal din România la cluburi din străinătate.