2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:18
No menu items!

Penescu a pierdut hipermarketul Pic din Pitești. Cine e noul proprietar

spot_img

pic-hypermarket

PricewaterhouseCoopers (PwC) Business Recovery Services, lichidatorul Pic SA deținută de frații Ilie şi Cornel Penescu, a finalizat vânzarea hipermaketului Pic Piteşti unor investitori români. Hipermarketul este închiriat în momentul de faţă societăţii Succes Nic Com, care îl administrează.

„Tranzacția s-a realizat în urma unei proceduri de supraofertare, actualul cumpărător oferind un preţ mai ridicat decât societatea cu care se încheiase în prealabil un antecontract. Ne bucurăm că am reuşit să creăm premisele unui proces competitiv, prin care s-a reuşit maximizarea valorii activului şi implicit a gradului de recuperare a creanţelor creditorilor”, a declarat Sorin Vlad, Senior Manager, PwC România.

În decembrie 2013 un alt hypermarket din patrimoniul Pic, cel din Oradea, a fost vândut unei societăţi din grupul maltez Alf Mizzi & sons Ltd.

„În momentul de faţă suntem în procedură de vânzare şi pentru celelalte trei hypermarketuri rămase în patrimoniul Pic. Există interes atât din partea unor importanţi oameni de afaceri locali, cât şi din partea unor firme internaţionale care nu sunt încă prezente pe piaţa românească, dar nu am ajuns încă la o înţelegere acceptabilă din punct de vedere financiar. Suntem însă încrezători că în curând vom realiza noi tranzacţii pe acest proiect” a declarat Cristian Răvăşilă, Senior Manager, Liderul Echipei de Servicii de Restructurare a Afacerii, PwC România.

Pic SA a intrat în procedură de faliment în anul 2012 şi mai deține încă trei hipermarketuri, la Brăila, Călăraşi şi Craiova. Rețeaua fraților Penescu a fost, înainte de izbucnirea crizei economice, cea mai mare afacere de vânzare cu amănuntul creată de un antreprenor român.

Rețeaua Pic a intrat în insolvență la sfârșitul anului 2009, din cauza unor datorii de peste 76 de milioane de euro. Precontractul pentru patru din cele cinci hipermarketuri ale rețelei Pic fusese semnat cu omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină.

C.C.