1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:26
No menu items!

Peluza Cătălin Hîldan, interzisă la Dinamo

spot_img

Peluza Cătălin Hîldan, interzis la Dinamo

Reprezentanții Asociației Peluza Cătălin Hîldan, una din facțiunile importante ale galeriei echipei din Ștefan cel Mare, pierd dreptul de utilizare a unui domeniu de internet cu numele clubului Dinamo și a oricărui element cu numele echipei de fotbal.

În afara problemelor legate de datoriile clubului de fotbal către bugetul de stat și către alți furnizori, a conflictului dintre acționarii Ionuț Negoiță și Nicolae Badea, șefii de la Dinamo ar putea avea parte de un scandal și cu suporterii din Peluza Cătălin Hîldan, organizați în Asociația Peluza Cătălin Hîldan, una dintre cele mai cunoscute facțiuni ale galeriei echipei din Ștefan cel Mare.

Asta, după ce Clubul Dinamo a câștigat la Tribunalul București procesul deschis împotriva unuia dintre membrii Asociației, Florin Gabriel Parlac, care deține site-ul www.pchdinamo.ro.

Cu câteva zile în urmă, Tribunalul București a decis că Parlac utilizează ilegal site-ul pchdinamo.ro, după decizia judecătorilor domeniul de internet urmând să treacă în proprietatea clubului Dinamo.

“Admite cererea. Constată că au fost încălcate drepturile de proprietate intelectuală ale reclamanților (ale SC Dinamo 1948 SA asupra mărcii notorii Dinamo și asupra mărcii înregistrate nr. 040397/9.10.2000 și ale reclamantului Hîldan Cristian asupra mărcii înregistrate nr. 050231/9.09.2002) prin utilizarea site-ului www.pchdinamo.ro. Anulează înregistrarea acestui nume de domeniu www.pchdinamo.ro de către Parlac Florin Gabriel. Dispune transferul acestui nume de domeniu către reclamanta SC Dinamo 1948 SA, sub condiția îndeplinirii condițiilor contractuale impuse de INCDI. Obligă pârâtul să înceteze imediat utilizarea oricărui element de natură a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale reclamanților. Cu apel în 15 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică astăzi 18.12.2012”, se precizează în dispozitivul hotărârii Tribunalului București.

Accesând site-ul amintit, de la secțiunea Asociație aflăm că : „Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo a luat ființă în anul 2011, fiind fondată de catre aceiași oameni care au pus umărul la formarea acestei peluze și care au făcut din aceasta numărul unu în România vreme de mulți ani, din toate punctele de vedere”.

În ceea ce privește scopurile declarate ale asocierii: „Asociația își propune să ofere condițiile dezvoltării peluzei astfel încât independența acesteia față de conducere sau de alți factori de influență să nu fie pusă sub semnul întrebării. Dorim să devenim o voce a acestui interes dar și o voce a drepturilor suporterilor, o voce care multă vreme nu a fost ascultată, o voce împotriva abuzurilor îndreptate din mai multe direcții împotriva noastră, o voce împotriva ipocriziei care înconjoară fotbalul românesc”.

 Cristi Ciupercă