3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 16:39
No menu items!

Pelerini din Ungaria, întâmpinaţi în gara din Sfântu Gheorghe cu fanfară, pălincă şi kurtoskalacs

spot_img

Un tren cu pelerini din Ungaria a fost întâmpinat, luni, în Gara Sfântu Gheorghe, de aproape 2.000 de persoane

pelerini maghiari

Mii de pelerini din Ungaria care au participat la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu (Harghita) au fost întâmpinați, luni, în Gara Sfântu Gheorghe cu flori, fanfară, steaguri secuieşti şi ungureşti, dar şi cu pălincă şi kurtoskalacs.

Aproape 2.000 de persoane s-au adunat în Gara Sfântu Gheorghe, pentru a aştepta sosirea trenului “Expresul Şumuleu – Rapidul secuiesc”, cu pelerini din Ungaria, care au participat la slujba de Rusalii oficiată pe Muntele Şumuleul Mic din Harghita, potrivit MEDIAFAX.

Trenul, format din 16 vagoane, a fost întâmpinat cu aplauze, flori, fanfară, steaguri secuieşti şi ungureşti de către cei prezenţi, între care şi viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva. Pelerinii au fost serviţi cu palincă din chimen şi kurtoskalacs.

Trenul a staţionat aproximativ zece minute în gara din Sfântu Gheorghe.

Peste 150.000 de persoane au participat, sâmbătă, la Liturghia de Rusalii de pe Muntele Şumuleul Mic, oficiată de arhiepiscopul catolic de Alba Iulia, Jakubinyi Gyorgy, iar invitatul care a ţinut un discurs a fost preotul decan de Mureş şi Târnave, Olah Denes.

La pelerinaj au luat parte şi preşedintele Ungariei, Ader Janos, împreună cu soţia, şi mai mulţi reprezentanţi ai Parlamentului de la Budapesta, aflaţi în vizită privată.

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu-Ciuc a fost organizat, în acest an, pentru a 447-a oară.