20.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 21:30

Pedofil condamnat la doi ani de închisoare

spot_img

Un pedofil din județul Ialomița a fost condamnat de Judecătoria Urziceni la doi ani de închisoare pentru întreținere de acte sexuale cu un minor.

La sfârşitul lunii octombrie 2016, procurori ai Parchetului Urziceni l-au trimis în judecată pe Mihăilă Constantin sub acuzaţia de act sexual cu un minor în formă continuată. Din cercetări a rezultat că, în luna august a anului trecut, la domiciliul său, pedofilul a întreţinut acte sexuale orale cu un minor de 12 ani şi opt luni. Pentru aceasta, Mihăilă îl recompensa financiar pe minor. Dosarul a fost instrumentat cu pedofilul în stare de libertate.

La sfârşitul lunii decembrie, Judecătoria Urziceni l-a condamnat pe Mihăilă Constantin la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. Ca pedeapsă complementară, i s-au interzis exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de un an după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

De asemenea, instanţa l-a obligat la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de despăgubiri materiale şi 7.000 lei cu titlu de daune morale către partea civilă Oana P.

Decizia a rămas definitivă întrucât dezaxatul nu a contestat-o.

Andrei Tudor