8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 4:38

Pedofil britanic, extrădat după 30 de ani. Bărbatul se ascundea la Piteşti

În vârstă de 67 de ani, Kenneth John Hutchinson era urmărit internaţional pentru şase infracţiuni de viol şi 23 de infracţiuni de act sexual cu minori şi agresiune sexuală, toate comise pe teritoriul Regatului Unit

arestat - catuse

Un cetăţean britanic în vârstă de 67 de ani, care se stabilise de mai mulţi ani în Piteşti (judeţul Argeş), a fost reţinut, arestat şi extrădat de autorităţile române, fiind acuzat de şase infracţiuni de viol şi de 23 de infracţiuni de corupere de minori, fapte comise cu zeci de ani în urmă în Marea Britanie.

Poliţia Română a precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean Argeş au depistat, în data de 14 ianuarie, un bărbat în vârstă de 67 de ani, cetăţean al Marii Britanii, pe numele căruia autorităţile judiciare britanice au emis un mandat european de arestare şi care fusese dat în urmărire internaţională, fiind acuzat de comiterea a şase infracţiuni de viol şi 23 de infracţiuni de act sexual cu minori şi agresiune sexuală, fapte comise pe teritoriul Marii Britanii.

Bărbatul a fost depistat în Piteşti şi a fost prezentat judecătorilor Curţii de Apel Piteşti, care au dispus arestarea şi extrădarea acestuia.

Surse judiciare au precizat că faptele de care este acuzat Kenneth John Hutchinson au fost comise cu 30 de ani în urmă pe teritoriul Marii Britanii, iar în toţi aceşti ani bărbatul a reuşit să scape. Abia acum autorităţile engleze care au cercetat acest caz au strâns toate probele necesare pentru arestarea bărbatului, iar pe 23 decembrie 2014 Tribunalul din Leicester a emis pe numele acestuia mandat european de arestare.

Suspectul locuia în România din 2007, însă de atunci şi până acum autorităţile române nu au primit niciodată sesizări privind eventuale ilegalităţi comise de acesta,

Autorităţile judiciare din România au fost sesizate pe 13 ianuarie în privinţa mandatului european de arestare emis pe numele britanicului, acesta fiind depistat şi ridicat o zi mai târziu din apartamentul unei românce din Piteşti. Până la definitivarea procedurilor, britanicul a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.