3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 18:04
No menu items!

Pedepse reduse la jumătate în cazul permiselor false din Argeș

spot_img

01_Permise

Fostul şef al Serviciului permise de conducere Argeș, Gheorghe Vlăsceanu, şi fostul său adjunct, Vasile Voinea au fostcondamnaţi definitiv, luni, de instanţa supremă, în dosarul permiselor eliberate fraudulos, la câte 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituirea unui grup infracțional sau fals intelectual.

 Cei doi fuseseră condamnaţi, la începutul lunii februarie, de magistrații Curții de Apel Târgu Mureș la 14, respectiv 11 ani de închisoare cu executare. Instanţa a confiscat sumele obţinute de Vlăsceanu din aceste infracţiuni – 11.350 de euro şi 1.750 de lei, a menţinut sechestrul pe un imobil şi un teren din Piteşti şi un autoturism Toyota, dar a ridicat sechestrul de pe sumele consemnate cu titlu asigurător într-un cont deschis pe numele acestuia, de 454.805 de euro şi 185.000 de lei.

Atunci au fost condamnaţi la închisoare cu executare încă 14 inculpaţi, printre care cadrele de poliţie Daniel Zidaru, Laurenţiu Ionuţ Bălan, Traian Proca, Aurelian Rădoi, Ion Ionaşcu, Daniel Paul Mandu şi Laurenţiu Georgel Neagoe.

Instanţa dinTârgu Mureș a dispus şi anularea a peste 50 de permise obţinute fraudulos, confiscarea şi distrugerea chestionarelor ridicate în iunie 2008 de DNA, precum şi arhivarea a 269 de copii pe suport digital şi optic ale mijloacelor de probă.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2006 – iunie 2008, în judeţul Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

Judecarea dosarului permiselor din Argeş a început la Curtea de Apel Târgu Mureş din 15 ianuarie 2009, timp în care s-a reuşit finalizarea audierii tuturor celor 28 de inculpaţi.

G.T.