25.7 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 19:36
No menu items!

Pedepse de găinari în dosarul “Microsoft”

spot_img

Curtea Supremă a pronunțat, joi, prima decizie în dosarul „Microsoft”. Pedepsele cu închisoarea primite de cei trimiși în judecată sunt mai mici decât în cazul unui furt din hypermarket, iar despre recuperarea prejudiciului estimat la aproximativ 60 de milioane de euro nici nu poate fi vorba, în condițiile în care instanța a dispus confiscarea a doar 9,9 milioane de euro.

Astfel, potrivit hotărârii de joi a Curții Supreme, omul de afaceri Dumitru Nicolae a fost condamnat la un an şi șase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Instanța a mai dispus ca omului de afaceri să-i fie confiscate un milion de euro. În plus, acesta este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii la Administraţia Domeniului Public Sector 2.

Dorin Cocoş a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând confiscarea a 3 milioane de euro în cazul său.

Gabriel Sandu, fost ministru al comunicaţiilor şi societăţii informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru de luare de mită şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul său confiscarea a 2,9 milioane de euro.

În cazul lui Gheorghe Ştefan, fost primar în Piatra Neamţ, Curtea Supremă a decis o pedeapsă de trei de ani închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă. În plus, instanţa a decis confiscarea a 3 milioane de euro.

R.D.