18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 0:55
No menu items!

Pe ultima sută de metri, PSD îl schimbă pe ministrul propus la Economie, Marius Humelnicu

spot_img

PSD îl schimbă pe Marius Humelnicu, ministrul propus la Economie, chiar înainte de a-i trimite premierului desemnat Nicolae Ciucă lista miniștrilor social-democrați.

PSD nu a reușit în Consiliul Național de dimineață să stabilească cine va fi vicepremier și care este persoana nominalizată pentru funcția de secretar general al Guvernului, astfel că marți după-amiază a fost convocat un nou Consiliu Național.

În privința vicepremierului, Marcel Ciolacu a spus doar că acesta va fi unul dintre miniștrii cu portofoliu, astfel că variantele cele mai posibile sunt Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu sau Gabriela Firea. Conform unor surse politice, Firea ar fi refuzat să fie vicepremier, astfel că Grindeanu și Dîncu ar fi singurii rămași în această cursă.

Pentru funcția de SG al Guvernului, PSD vrea să îl propună pe Marian Neacșu, actual vicepreședinte al ANRE.

Surse politice au declarat însă că în afara celor două deciziii, la CPN de marți după-amiază se va propune și un alt ministru la Economie, în locul lui Marius Humelnicu, nominalizat luni. Este posibil să fie nominalizat Florin Spătaru, director în cadrul șantierului naval Damen Galați.

Marius Humelnicu a comunicat ulterior că s-a retras din motive personale.

„Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament.
Vreau să le mulțumesc colegilor mei din organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid”, a declarat Humelnicu.

Marilena Nedelcu