2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 4:15
No menu items!

Pe pârtiile din Poiana Brașov se poate schia și în acest weekend datorită zăpezii artificiale

spot_img

partie poiana-brasov

Pe pârtiile Bradul, Sulinar, Stadion, Lupului și Drumul Roșu din Poiana Brașov se poate schia și în acest weekend datorită zăpezii artificiale, deși instalațiile de produs zăpadă au fost oprite încă din 31 decembrie deoarece temperaturile ridicate nu au mai permis pornirea acestora, anunță administrația domeniului schiabil din stațiune.

“În acest moment, dar și în weekend se mai poate schia la Poiana Brașov, cu mici probleme, pe pârtiile Bradul, Sulinar, Stadion, Lupului, în partea superioară și Drumul Roșu, pe zăpada produsă în ultima zi a anului trecut. De atunci nu am mai dat drumul instalațiilor de produs zăpadă pentru că temperaturile au tot crescut fiind de zero grade sau minus un grad Celsius, ceea ce nu mai permite pornirea instalațiilor”, a declarat vineri Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil din stațiune, transmite Agerpres.

El a arătat că în stațiune sunt turiști, dar dacă temperaturile ridicate se vor menține și în zilele următoare, se va topi și această zăpadă artificială.

“Turiști sunt pentru că au început să vină și cei din Republica Moldova, Rusia sau Ucraina care sărbătoresc Crăcuinul pe stil vechi. Asta este situația și nu avem ce face. Probabil că în următoarele zile dacă temperaturile vor mai crește așa cum anunță meteorologii, zăpada care mai este acum pe pârtii se va topi încet-încet”, a spus Drăgoi.

În ceea ce privește transportul pe cablu, funcționează normal toate instalațiile care deservesc telecabina, telegondola, telescaunul și teleschiul.

Lucian Mera