23.5 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 9:05
No menu items!

Pe modelul PNL, Viorica Dăncilă este singurul candidat la șefia partidului NOI

spot_img

Viorica Dăncilă, fost premier și unul dintre liderii PSD a candidat, marți, la funcţia de preşedinte al Partidului Naţiune Oameni Împreună (NOI), fiind singurul candidat pentru această funcție.

Viorica Dăncilă a criticat, în fața noilor colegi de partid, ura, violenţa, aroganţa şi lipsa de empatie, dublate de un ”dezastru în plan economic” a actualei guvernări. Fostul premier a mai adus acuze și foștilor parteneri ai PNL de la guvernare, USR-PLUS, privind gestionarea pandemiei, dar făcând referire și la ”înţelegerile subterane dintre unele partide pentru putere” despre care spune că au impact negativ asupra ţării şi a populaţiei. 

”România are nevoie de parteneri, nu de stăpâni. Este imperios ca statul român să păstreze controlul asupra propriilor resurse”, le-a spus Dăncilă membrilor NOI.

”Pentru mulţi dintre cei care conduc astăzi România, abilitatea de a-şi minţi poporul este luată drept politică”, a adăugat Dăncilă.

Fostul premier PSD s-a înscris în partidul NOI – Națiune Oameni Împreună – și candidează la sefia acestuia, fiind singurul membru de partid care s-a înscris în cursă. Dăncilă spune că a găsit în noul partid „oameni serioși, cu experiență relevantă în domeniile lor de activitate”. Luna trecută, Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de consultant la BNR, unde avea un salariu de 16.000 de lei lunar.

Marilena Nedelcu